zingen met geestelijk gehandicapte tieners

Vandaag werd ik uitgenodigd om een ​​groep geestelijk gehandicapte jongens en meisjes te ontmoeten. Of ik “iets met muziek ” wilde doen. Daar sta ik dan met een toetsenbord en allerlei plannen en strategieën en instinctief  voel ik dat ik alles overboord kan gooien en Sinterklaasliedjes kan spelen en zingen. Het trekt onmiddellijk de aandacht en men begint aarzelend mee te doen. Een boom van een jongen van begin twintig, opent zijn strot en ik weet niet wat ik hoor: een volle, krachtige stem, die me kippenvel bezorgt.  Een meisje van dezelfde leeftijd, doet liever kerstliedjes. Gaan we de volgende keer doen, maar ik weet wat ik moet doen: de volgende sessie neem ik veel liedjes  mee en de staf medewerkers zingen ook mee. Voor mij een enorme uitdaging om mijn eigen hoofd leeg te maken, de tijd te nemen en  aandacht te  geven aan iedereen. Verder heb ik geen doel, geen lesplan of strategie. Het enige dat telt: ga mee met de stroom en heb plezier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.